Over ons - Kunstgebit aan huis
Logo

Het kunstgebit aan huis team

Jellie, eigenaresse Kunstgebit aan Huis en tandprotheticus.

Als kind was ik veel bij mijn pake en beppe zodat mijn ouders naar hun werk konden. Het was een fantastische tijd waarin we vaak creatief bezig waren. Dat alle activiteiten meer moeite kostten doordat mijn pake en beppe al op leeftijd waren, kreeg ik zeker mee. Dat gold helemaal voor mijn beppe die gehandicapt was.

Naarmate de tijd verstreek werd de mobiliteit nog minder en kregen ze hulp van de thuiszorg. In die tijd werd ook hartverscheurend duidelijk welke zorg je niet meer kunt krijgen wanneer je je huis (bijna) niet uit kunt komen.

Doordat mijn pake en beppe zoveel voor mij hebben gedaan en ik de frustratie van niet de juiste zorg aan huis kunnen krijgen van dichtbij heb meegemaakt, voel ik mij geroepen om op te staan voor alle niet mobiele pakes en beppes in Friesland. Vandaar dat ik met mijn creatieve vak ‘het aanmeten en maken van kunstgebitten’, mijn eigen bedrijf begonnen ben om ouderen aan huis te bezoeken en ze te voorzien van een nieuw kunstgebit zodat ze weer zorgeloos kunnen lachen, eten en spreken.

Gabriëlla, assistent.

Sinds een aantal jaar werk ik met veel plezier bij Kunstgebit aan Huis. Jellie is mijn schoonzusje en had mij gevraagd om een keer een dagje mee te draaien. De functie sprak mij erg aan door de combinatie van zorg en administratie.

Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de planning en het vastleggen van wat er besproken is tijdens de bezoeken aan huis, zoals wat ze gedaan hebben maar ook de financiële kanten.

Daarnaast onderhoud ik ook de contacten met eventuele familieleden, wanneer we bijvoorbeeld komen of wat we voor iemand kunnen betekenen.

Het contact met de klanten op locatie vind ik het leukst. Geen dag is hetzelfde en ook mede door m’n leuke collega’s is het erg gezellig.

Buiten mijn werk om doe ik graag leuke dingen met mijn kinderen of spreek ik af met vriendinnen of familie.

Sabrina, Klinisch Prothese Technicus.

Jellie en ik zijn collega’s geweest bij een eerdere werkgever. Ondanks dat we elkaar niet veel zagen was er wel gelijk een leuke klik. Jaren later benaderde ze mij met de vraag om voor haar te komen werken en dat was de beste beslissing die ik op werkvlak ooit heb genomen.

Als behandelaar behandel ik de patiënten, meet ik de kunstgebitten aan en maak ik al het bijbehorende techniekwerk. Samen met mijn collega Gabriëlle vorm ik een duo en gaan we samen bij de mensen langs.

Wat ik bijzonder vind aan dit werk is dat we veel verschillende mensen ontmoeten. Het zijn lieve mensen, norse mensen, dementeerde mensen, zachtaardige mensen of mensen met prachtige verhalen of talenten die ze graag met ons delen. De ene dag gaan we langs bij de mensen thuis en de andere dag in een zorginstelling.

Naast mijn werk kook ik graag voor mijn gezin en vrienden en houd ik ervan om weekendjes weg te gaan of te gaan winkelen.

Bianca, assistent.

Voordat ik bij Kunstgebit aan Huis terechtkwam, werkte ik bij hetzelfde bedrijf waar Jellie ook werkzaam was. Zodoende leerde we elkaar kennen. Nadat mijn vorige werkgever met pensioen ging, heeft Jellie mij gevraagd of ik haar team wilde komen versterken. 

Mijn werkzaamheden bestaan uit de planning, het onderhouden van contacten met de familie over de behandeling, de financiële afhandeling, eventuele aanvragen bij de zorgverzekering en het vastleggen van de verslagen over de behandeling.

Wat ik mooi vind aan dit werk is dat wij voor een grote groep patiënten, die niet meer mobiel zijn, mondzorg aan huis kunnen leveren. Daarbij is het werk ook erg afwisselend omdat onze bezoeken steeds op andere locaties zijn en door de verschillende patiënten is geen dag hetzelfde. Dit maakt het werk erg leuk!

In mijn vrije tijd sport ik graag, doe ik leuke dingen of ben ik supporter bij de wedstrijden van mijn kinderen.

Ellen, Klinisch Prothese Technicus. 

Enkele jaren terug heb ik in een ander lab samengewerkt met Jellie. Deze samenwerking vond ik zo prettig dat ik de samenwerking voort heb gezet bij Kunstgebit aan Huis. 

Mijn taak binnen Kunstgebit aan Huis is het maken van het kunstgebit zelf. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is dat we mensen die aan huis gekluisterd zijn, kunnen verblijden met een nieuw gebit.

Naast deze mensen verblijden, vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn, zo heb ik verschillende hobby’s die regelmatig veranderen.

Myrthe, tandtechnieker.

Ik werk als tandtechnicus in het laboratorium bij Kunstgebit aan Huis. Hier doe ik onder andere het repareren van kapotte kunstgebitten en frees ik nieuwe gebitten. 

Ik ben begonnen als tandartsassistente en heb in meerdere praktijken gewerkt. Toch voelde ik mij nooit echt op mijn plek, ik wilde juist naar buiten en niet de hele dag in een kamer zitten. 

Hierna ben ik verder gaan zoeken en kwam ik er achter dat er mondzorg aan huis bestond. Ik ben daarna gaan werken bij een mondhygiëniste die bij mensen aan huis komt voor de behandeling, hier had ik helemaal mijn draai gevonden.

Als tandartsassistente heb ik altijd interesse gehad in de wereld van tandtechniek. Toen Jellie mij vroeg om bij Kunstgebit aan Huis te werken, viel dan ook alles op zijn plek.

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat er veel afwisseling is, van persoonlijke aandacht voor de patiënten tot het werken in een hecht team.

Ik houd van gezelligheid en ben dan ook echt een familiemens. Verder zit mijn vriend in de muziekbranche en vind ik het erg leuk om hem hiermee te helpen of gezellig mee te gaan naar optredens. 

Bonnie, social media marketeer

Als social media marketeer houd ik mij bezig om Kunstgebit aan Huis op een creatieve manier in beeld te laten komen via social media, om zo de naamsbekendheid te vergroten. 

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik mijn creativiteit helemaal kwijt kan. Daarbij geeft het mij een waardevol gevoel wanneer we steeds meer niet-mobiele ouderen bereiken en hen kunnen verblijden met een nieuw kunstgebit.

In mijn vrije tijd ben ik veel op mijn yogamat te vinden, vind ik het gezellig om een drankje te doen met mijn vriendinnen en maak ik graag verre reizen samen met mijn vriend. 

 

Woont u in een andere provincie en heeft u interesse in onze zorg aan huis?
Op dit moment brengen we in kaart in welke provincies hier het meest behoefte naar is. Laat uw gegevens achter en we informeren u als eerste!

Wat is nu de volgende stap?

Maak een afspraak

Als u hieronder uw gegevens achterlaat nemen wij binnen 24 uur contact met u op.*

* Met uitzondering van het weekend.

Kunstgebit aan huis draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders